Olis essencials Núria Camps ®

Oli essencial o simplement essència és el nom tradicional d’aquelles substàncies líquides hidròfobes concentrades que contenen compostos d’aromes volàtils i que s’obtenen de les plantes.

Aquestes essències es poden trobar generalment en les fulles, les flors, els fruits i les llavors de les plantes.

Un oli es qualifica d’essència en el sentit que porta una olor característica o essència de la planta.

Els olis essencials es defineixen pel fet de transmetre fragàncies característiques. Els mètodes amb el que s’obtenen els olis essencials han estat per ordre cronològic el premsat, la destil·lació i l’extracció líquid-líquid. La destil·lació en corrent de vapor és la més acceptada per obtenir-los.

Per obtenir un litre d’aquestes substàncies sovint es necessiten diverses tones de plantes i això explica l’alt preu que tenen en el mercat.

Nosaltres, en treballar directament amb el fabricant, us podem oferir un excel·lent producte a un preu immillorable!

En general s’obtenen grans quantitats d’olis essencials dels cítrics i les plantes de la família de les labiades (menta, espígol (oli essencial d’espígol), romaní). S’usa en perfumeria, cosmètica, aromateràpia, medicina i com a saboritzants d’aliments.

Cal tenir precaucions en el seu ús, ja que són substàncies molt concentrades i  poden provocar problemes en la pell si s’apliquen directament.

És bo utilitzarlos en difusors i millor posar unes gotes a una crema, a l’aigua que directament a la pell.

Oli essencial de Lavanda Núria Camps ®

L’oli essencial d’espígol (Lavandula latifolia) és un oli essencial obtingut per la destil·lació de les espigues de flors de certes espècies de plantes del gènere lavandula.

Com tots els olis essencials no són uns compostos químics purs; és una barreja de fitoquímics que es donen a la natura, incloent linalol i acetat de linanil.

Les més antigues civilitzacions ja utilitzaven aquesta planta a través de diferents procediments per a aprofitar les seves propietats i la seva magnífica fragància en perfums naturals i productes de cosmètica BIO.

Amb l’oli essencial de lavanda se n’han fet perfums, també s’usa en aromateràpia i cosmètica natural. L’aroma té un efecte calmant i ajuda a la relaxació i a reduir l’ansietat.

Pot ajudar a alleugerir el dolor del maldecap. En vaporitzador va bé contra la tos i infeccions respiratòries.

L’oli de lavanda també repel·leix insectes com els mosquits i es fa servir en locions per als cabells.

Nosaltres, en posem unes gotes a l’aigua per fregar el terra.

Proveu-lo!!!!

Oli essencial de Llimona Bio Núria Camps ®

Les llimones i l’oli essencial de llimona són populars per la seva aroma refrescant i les seves propietats tonificants, purificants i netejadores.

Les recerques demostren que l’oli de llimona conté poderosos antioxidants i ajuda a reduir la inflamació, combatre bacteris i fongs, augmentar els nivells d’energia i facilitar la digestió.

Aquest oli té la certificació del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (ÉS-ECO-019-CT)

A l’Estat espanyol, el control i la certificació de la producció agrària ecològica és competència de les Comunitats Autònomes i es duu a terme majoritàriament per autoritats de control públiques, a través de Consells o Comitès d’Agricultura Ecològica territorials que són organismes dependents de les corresponents Conselleries o Departaments d’Agricultura, o directament per Direccions Generals adscrites a aquestes.

Com a distintiu perquè el consumidor pugui distingir en el mercat els productes de l’agricultura ecològica, totes les unitats envasades, a més de la seva pròpia marca i alguna dels esments específics de l’agricultura ecològica, porten imprès el codi de l’autoritat i organisme de control o un logo especifico, amb el nom i el codi de l’entitat de control. També haurà d’anar imprès el logo comunitari de la AE, que és obligatori des de l’1 de juliol de 2010, en les condicions establertes en la normativa.

Tot això significa que la finca o indústria on s’ha produït o elaborat el producte, està sotmesa als controls i inspeccions corresponents de l’Autoritat o de l’Organisme establert a aquest efecte en la respectiva Comunitat Autònoma. Constitueix, al seu torn, l’única garantia oficial que el producte respon a la qualitat suposada pel consumidor i compleix les normes establertes en el Reglament (CE) 834/2007 i el Reglament (CE) 889/2008.

Oli essencial de Bergamota Núria Camps ®

El bergamoter és una planta fruitera. El seu fruit, la bergamota, és una baia piriforme, de la pela del qual s’extreu l’oli essencial.  Se’n produeix sobretot a la província de Reggio de Calàbria.

La bergamota es conrea principalment pel seu oli essencial de perfum suau i cítric, que es troba a l’escorça.

Aquest s’utilitza tant per a l’alimentació com en perfumeria i cosmètica, com ara en el te Earl Grey, els caramels de bergamota de la ciutat de Nancy, com a ingredient al tagín marroquí…

S’utilitza tradicionalment com a ansiolític natural i antidepressiu, així com pels seus usos com a rejovenidor i revitalitzant del cabell i la pell.

L’oli essencial de bergamota és un destacat antisèptic i serveix per a tractar la pell danyada, per a curar de ferides i evitar la propagació d’infeccions.

A més de ser molt eficaç per a tractar ferides i prevenir l’expansió de bacteris, l’oli essencial de bergamota, pels seus beneficis, s’empra afeccions de la pell com per exemple uns certs problemes cutanis com l’acne i per als símptomes en la pell d’afeccions relacionades amb el sistema nerviós, com els èczemes o la psoriasi.

I per si no fos prou, per a dilatacions venoses i varicositats, ja que estimula el flux sanguini de la pell.

Oli essencial d’Alfàbrega Núria Camps ®

L’alfàbrega, alfabaguera, alfàbega, aufàbiga o aufàtia (Ocimum basilicum), de la família de les lamiàcies, és una herba aromàtica anual. És de creixement baix (entre 40–60 cm) amb fulles herbàcies de color verd llustrós a l’anvers i una mica més clar al revers on podem trobar unes glàndules, cadascuna de les quals conté una goteta d’essència i que són les causants de la seva aromaticitat.

L’oli aromàtic obtingut per destil·lació amb vapor, s’utilitza com a aromatitzant.

Té na activitat antimicrobiana impressionant contra una àmplia gamma de bacteris, llevats i floridura transmeses pels aliments.

També ho pots fer servir a la teva llar per a eliminar els bacteris de cuines i banys i purificar l’aire. Pots posar l’oli essencial d’alfàbrega en un difusor o barrejar-lo amb aigua en una ampolla d’esprai per a netejar les superfícies de la teva llar.

El bany amb unes gotes d’oli essencial d’alfàbrega serveix com a estimulant i alhora relaxa els nervis. Deixa la pell molt fresca.

La seva essència s’utilitza per a donar olor al sabó i per evitar l’olor de cuir. També desodoritza les sabates.

També es fa servir per a espantar els mosquits, als qui sembla que no els agrada l’olor penetrant que produeix en la planta la presència d’estragol i eugenol.

A la cuina, les fulles es fan servir per fer una meravellosa salsa italiana anomenada “pesto”. Però d’això en parlarem en un altre post!

Oli essencial d’Arbre de Te Núria Camps ®

L’arbre del te (Melaleuca alternifolia) és un arbust de la família Myrtaceae extremadament resistent, natural de la costa subtropical australiana i parts de Nova Zelanda.

Ancestralment ha estat utilitzat pels aborígens australians que extreien l’oli de les fulles i escorces de l’arbust Els indígenes eren sabedors de les seves propietats antibacterianas, antivirals, com a repel·lent d’insectes, fungicida…

Les principals propietats de l’oli d’arbre de te són nombroses:

  • És antimicrobià, combatre bacteris i fongs.
  • És un remei natural pel peu d’atleta i la candidiasi.
  • Utilitzat com antiviral en refredats, grips, mal de gola, otitis.
  • Emprat per millorar l’acne, aplicat damunt del granet.
  • No es pot utilitzar sobre ferides obertes.
  • Tractament de berrugues.
  • Molt efectiu en l’exterminació dels polls.
  • Gran netejador de la llar (sofàs, catifes, cortines)

Aquests cinc productes són només un exemple de l’àmplia gamma que tenim a la botiga.

Si ens expliques el teu cas particular, podem recomanar-te específicament el que tu necessitis.

0 comentarios

Dejar un comentario


Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Les teves dades personals s’utilitzaran per a processar la teva comanda, millorar la teva experiència en aquesta web, gestionar l’accés al teu compte i altres propòsits descrits en la nostra Política de Privacitat.

  • Responsable: Núria Camps Anaya
  • Fi del Tractament: Resposta a la informació sol·licitada i relació comercial.
  • Legitimació: El consentiment de l’usuari.
  • Destinatarios: Les dades no es comuniquessin a tercers, excepte obligació legal.
  • Emmagatzematge de les dades: CDMON
  • Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades, tal com s’explica en la informació addicional.
  • Informació Addicional: Pots consultar tota la informació sobre Protecció de Dades aquí